• Project name: Apartment with a Terrace
  • Location: Tufnell Park, North London
  • Project category: Extension / Residential
  • Stage: Completed

Photography Jim Stephenson


The project is the internal reconfiguration and refurbishment of an apartment with the addition of a new kitchen extension over the existing roof terrace.

The client’s brief was for a south facing kitchen with plenty of direct sunlight and openness to the outside terrace.

It is designed with typical vernacular materials such as London stock bricks and lead flashings, but the construction utilises a range of steel and timber, beams and columns to puncture the masonry, creating a hybrid of a kitchen extension and a conservatory.

Internally the partitions have been carefully repositioned to make the previously small rooms welcoming and generous.

Layout as built
Layout as built
Original layout
Original layout